Ceasuri /  Listă de termeni

Listă de termeni

3 alarme multiple

Trei alarme independente multifuncționale. Fiecare alarmă dispune de următoarele modalități de setare: 1. setare precum o alarmă zilnică obișnuită - se repetă în fiecare zi la o anumită oră setată; 2. setarea unei zile concrete din an - de exemplu, ziua de naștere, ziua onomastică; 3. setare precum o alarmă lunară - setarea unei zile concrete din timpul unei luni. De exemplu, alarma va suna în fiecare zi de 10 a lunii; 4. pentru o anumită zi dintr-o lună concretă - de exemplu, alarma va suna în ziua concretă din luna ianuarie.

3 alarme zilnice

3 alarme zilnice care atenționează evenimentele importante. Pot fi setate 3 tipuri de alarme pentru atenționare.

5 alarme multiple

Acest model dispune de 5 alarme independente și multifuncționale. Fiecare alarmă dispune de următoarele modalități de setare: 1. setare precum alarmă zilnică obișnuită - se repetă în fiecare zi la o anumită oră setată; 2. setarea unei zile concrete din an - de exemplu, ziua de naștere, ziua onomastică; 3. setare precum alarmă lunară - setarea unei zile concrete din timpul unei luni. De exemplu, alarma va suna în fiecare zi de 10 a lunii; 4. pentru o anumită zi dintr-o lună concretă - de exemplu, alarma va suna în ziua concretă din luna ianuarie.

5 alarme săptămânale

Posibilitatea de a seta 5 alarme zilnice. Fiecare alarmă dispune de următoarele modalități de setare:

5 alarme zilnice

5 alarme zilnice de atenționare a unor evenimente importante. Pot fi setate 5 intervale de atenționare.

Afișarea binară a orei și a datei

Ceasul afișează ora și data cu ajutorul diodelor LED

Afișarea datei

Ceasul indică data actuală.

afişarea timpului cu o singură limbă

Metoda originală de afişare a timpului cu ajutorul unei singure limbi, care este inspirată din ceasurile solare istorice. Numărul redus de limbi este un mijloc mai relaxat de percepţie a timpului şi de asemenea simplifică aspectul cadranului. Ceasurile cu o singură limbă afişează timpul pe o scală de 12 ore sa 24 de ore, în cadrul căreia pot fi evidenţiate marcajele de o oră sau de un sfert de oră.

Alarmă

Ceasul dispune și de alarmă. Aceasta poate fi setată pentru ore diferite. Dacă alarma este activată, sună.

Alarmă de furtună

În cazul schimbărilor bruște ale presiunii atmosferice, ceasul atenționează printr-un semnal de alarmă riscul unei posibile furtuni.

Alarmă prin vibrație

La ora setată, alarma sună și vibrează. Pot fi setate: 1. vibrație și sunet concomitent 2. doar vibrație 3. doar sunet

Alarmă zilnică

La ora setată alarma se repetă și sună în fiecare zi.

Altimetru

Senzorul barometric înregistrează presiunea atmosferică și pe baza acesteia calculează altitudinea. Altimetrul poate măsura înălțimea până la 10.000 de metri deasupra nivelului mării.

Atenționare asupra datei

Această funcție permite setarea unei date concrete. La atingerea acesteia, pe ecran se afișează un semnal de atenționare. Este ideal pentru atenționarea privind datele importante.

Barometru (260 / 1.100 hPa)

Un senzor special care măsoară presiunea aerului iar valorile măsurate sunt afișate pe ecranul ceasului. Intervalul de măsurare este  260/1100 hPa. Unitatea de afișare este 1hPa  Afișajul arată și graficul presiunii atmosferice. În grafic, modificările sunt înregistrate automat la intervale regulate. În conformitate cu modificările din grafic determinați cu ușurință schimbările meteo.

Bluetooth G´mix

Ceasul este compatibil prin bluetooth cu aplicația mobilă muzicală G´mix. Pentru selectarea pieselor și setarea volumului se utilizează rotița laterală. Telefoane compatibile - iPhone 6s Plus (iOS 9 to 9.2), iPhone 6s (iOS 9 to 9.2), iPhone 6 Plus (iOS 8.1.3 to 9.2), iPhone 6 (iOS 8.1.3 to 9.2), iPhone 5s (iOS7), iPhone 5c (iOS7), iPhone 5 (iOS7), iPhone 4s (iOS7), Samsung Galaxy S5 (Android 4.4), Galaxy Note3 (Android 4.3 to 4.4) și Galaxy S4 (Android 4.3 to 4.4).

Bluetooth sport

Ceasul este compatibil prin bluetooth cu aplicațiile mobile de fitness (Runmeter, Walkmeter, Cyclemeter, Wahoo Fitness, CASIO WATCH+). Telefoane compatibile - iPhone 5s / iPhone 5c / iPhone 5 / iPhone 4s

Busolă 3D

Busola clasică trebuie ținută în poziția orizontală, pentru a obține un azimut corect. Busolele Suunto 3D compensează înclinația și permit obținerea unor date corecte, indiferent de înclinația încheieturii mâinii.

Busolă

Busola ceasului afișează nordul și celelalte puncte cardinale. Pe ecran se mai afișează unghiul direcției țintei, între 0 - 359 grade. Rezoluția/precizia de afișare este de 1 grad. Busola ar trebui să facă parte din echipamentul obligatoriu al tuturor aventurierilor, iubitorilor de drumeții și plimbări în aer liber.

Busolă - cu ac

Cu ajutorului acului busolei, busola ceasului indică nordul.

Busolă - digitală

Busola din ceas afișează nordul și celelalte puncte cardinale. Pe ecran se mai afișează unghiul direcției spre țintă între 0 - 359 grade. Rezoluția/precizia de afișare este de 1 grad. Busola ar trebui să facă parte din echipamentul obligatoriu al tuturor aventurierilor, iubitorilor de drumeții și de petrecere a timpului în aer liber.

Cadran cu 24h.

Cadranul mic indică timpul într-un format de 24h. De ex.: acele principale indică ora 3 iar cadranul mic indică 15, prin urmare este ora 3 după-amiază.

Calculator

Posibilitatea utilizării operațiunilor matematice simple, precum adunarea, scăderea, înmulțirea, împărțirea.

Calendar anteprogramat

Ecranul afișează data curentă. Este anteprogramat, deci nu trebuie setate lunile scurte și cele lungi, nici anii bisecți. La majoritatea ceasurilor este setată această dată până în anul 2099.

Calendar perpetuu (veșnic)

Ceasul este echipat cu un calendar pre-programat (perpetuu), care deosebește lunile scurte și cele lungi, precum și anii bisecți. Acest fapt elimină necesitatea setării datei în cazul lunilor lungi sau scurte.

Calorimetru

Ceasul calculează consumul de calorii în timpul exercițiilor.

Carcasa BuiltToLast

Produsele Suunto cu carcasă BuiltToLast dispun de o carcasă robustă, compusă dintr-o singură piesă, cu marginea superioară fixă. Carcasa din aluminiu anodizat și luneta minerală a ecranului sunt proiectate pentru a rezista la șocuri mecanice și zgârieturi.

Căutare telefon

Nu vă puteți găsiți telefonul? Prin simpla apăsare a butonului de la ceas, alarma telefonului începe să sune și îl puteți găsi foarte ușor.

Ceas universal

Puteți seta ca pe ecran să fie afișată ora capitalelor și localităților selectate din lumea întreagă.

Certificat COSC

COSC (sau C.O.S.C) este o indicație a ceasurilor, care îndeplinesc cele mai înalte standarde de precizie. Acest certificat este acordat în principal ceasurilor cu aparat mecanic sau care se setează manual. Este acordat de Autoritatea Elvețiană de Certificare COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres - Institutul de tesatre a cronometrelor). Cea mai slabă toleranță pentru precizia calibrului mecanică este de -4 până la +6 secunde pe zi, la aparatele quartz fiind necesară o precizie de ± 0,02 secunde pe zi. Aparatele sunt testate în cinci poziții și la temperaturi diferite. Certificatul este acordat separat pentru fiecare aparat testare. Fiecare piesă a ceasurilor va primi numărul certificatului și marcaj pe aparat.

Conectare bluetooth 4.0

Ceasul se poate conecta prin bluetooth cu iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6, 6 plus, 6s, 6s plus, SE; Samsung Galaxy Note 3, Note 4 , Note 5, Note Edge; Samsung Galaxy S4 (>Android 4.3); Samsung Galaxy S5 (>Android 4.4); Samsung Galaxy S5 Active, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge +, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy Note Edge

Conectare bluetooth 4.0.eqb 600

Ceasul se poate conecta prin bluetooth cu iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6, 6 plus, 6s, 6s plus, SE; Samsung Galaxy Note 3, Note 4 , Note 5, Note Edge; Samsung Galaxy S4 (>Android 4.3); Samsung Galaxy S5 (>Android 4.4); Samsung Galaxy S5 Active, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge +, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy Note Edge; Huawei P9; Sony Xperia X Performance

Conectare bluetooth gpw 2000

Ceasul este compatibil cu telefonul mobil prin bluetooth . Sistemele de operare acceptate: iOS 10 sau mai nou, Android 6.0 sau mai nou.

Conexiunea bluetooth cu IPHONE

Ceasul se sincronizează cu IPHONE prin bluetooth. Ceasul semnalizează apelurile și e-mailurile primite sau un eveniment din calendar. Comunică cu IPHONE 5 și 4S. 

Conexiune bluetooth 4.0

Ceasul este compatibil prin bluetooth cu iPhone 4s, 5, 5c, 5s; Samsung Galaxy Note 3 (>Android 4.2.2); Samsung Galaxy S4 (>Android 4.2.2); Samsung Galaxy S5 (>Android 4.4)

Conexiune bluetooth 4.0.eqb

Ceasul este compatibil prin bluetooth cu iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6, 6 plus, 6s, 6s plus; Samsung Galaxy Note 3, Note 4 , Note 5, Note Edge; Samsung Galaxy S4 (>Android 4.2.2); Samsung Galaxy S5 (>Android 4.4);

Contorul de pași

Funcţia sport cu senzor, utilizabilă, accelerometru triaxial încorporat. Contorul de paşi poate fi pornit manual, sau se porneşte automat la începerea unei plimbări sau alergări. Pe ecran se afişează numărul total de paşi şi numărul de paşi pe oră, la dispoziţie mai este şi setarea valorii ţintă de paşi de la 10 000 până la 50 000 de paşi, a cârei atingere este însoţită de sunetul sonor. Pe cadranul ceasului este indicată desfăşurarea mersului cu atenţionare în cazul unei activităţi insuficiente.

Controlat prin semnal radio

Ceasul recepționează semnalul de calibrare, setându-se în fiecare noapte, în mod automat, conform ceasului atomic.

Control prin semnal radio - (EU)

Ceasul primeşte regulat semnal de la ceasul atomic de regulă odată la 24 de ore. Abaterea ceasului atomic este de 1 secundă în 3 milioane de ani. Prin urmare, ceasul echipat cu o tehnologie de recepționare a semnalelor radio are o precizie extrem de ridicată. Proprietarul lor se poate baza întodeauna că ora și data sunt corect setate. Acest ceas recepționează semnale de la emițătoarele din Europa (Marea Britanie - Anthorn și Germania - Mainflingen). În cazul în care vă aflați într-o zonă care nu este acoperită de semnal, ceasul își păstrează totuși o precizie foarte mare, după revenirea în zone acoperite de semnal îl recepţionează în mod automat.

Control prin semnal radio - (EU, USA, Japonia, China)

Ceasul recepționează semnale regulate de la un ceas atomic, de obicei odată la 24 de ore. Abaterea ceasului atomic este de 1 secundă în 3 milioane de ani. Prin urmare, ceasul echipat cu o tehnologie de recepționare a semnalelor radio are o precizie extrem de ridicată. Proprietarul lor poate fi sigur că are ora și data setate corect. Acest ceas recepționează semnalele de la transmițătoare din Europa (Marea Britanie - Anthorn, Germania - Mainflingen), USA (Fort Collins, Colorado), Japonia (Fukushima și Kyushu) și China (Shangqiu). În cazul în care vă aflați într-o zonă care nu este acoperită de semnal, ceasul își păstrează totuși o precizie foarte mare, după revenirea în zone acoperite de semnal adaptându-se în mod automat.

Convertor valută

Este suficient dacă introduceți cursul actual al valutei străine și funcția de conversie a ceasului calculează suma rezultantă.

Corectare automată a acelor

Ceasul controlează în mod automat poziția de bază a acelor și, dacă este necesar, ajustează poziția corectă. Astfel se elimină deviația acelor din cauza șocurilor sau acțiunii câmpului magnetic.

Cristale SWAROVSKI încrustate

Ceasurile sunt impodobite cu cristale Swarovski strălucitoare, realizate din sticlă şlefuită de înaltă calitate, cu un indice de refracție ridicat. Cristalele produse de familia austriacă Swarovski se caracterizează printr-o strălucire perfectă, ornamente precise și o varietate largă de nuanțe. Datorită proporției semnificative de oxid de plumb, ele sunt incredibil de clare, strălucitoare și pline de culoare.

Cronometru 1/1000 secundă - 10 ore

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu o precizie de o miime de secundă. Timpul maxim măsurat este de 10 ore.

Cronometru 1/1000 secunde - 100 de ore

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu o precizie de o miime de secundă. Timpul maxim măsurat este de 100 de ore.

Cronometru 1/100 de secundă - 24 de ore

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu precizie de sutimi de secundă. Timpul maxim măsurat este de 24 de ore.

Cronometru 1/100 de secundă - 60 de minute

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu precizie de o sutime de secundă. Ceasul poate măsura maxim 60 de minute.

Cronometru 1/100 secundă - 100 de ore

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu o precizie de sutime de secundă. Ceasul poate măsura maxim 100 de ore.

Cronometru 1/100 secunde - 1000 ore

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu o precizie de o sutime de secundă. Ceasul poate măsura maxim 1000 de ore.

Cronometru 1/100 secunde -12 ore

Măsurare cu precizie la sutimi secundă. Timpul maxim măsurat este 12 ore.

Cronometru 1/100 secunde

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu o precizie de o sutime de secundă.

Cronometru 1/100 secunde - 24 minute

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu o precizie de o sutime de secundă. Ceasul poate măsura maxim 24 de minute.

Cronometru 1/10 secundă - 1.000 de ore

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu o precizie de o zecime de secundă. Ceasul poate măsura până la 1000 de ore.

Cronometru 1/10 secundă - 60 de minute

Măsurare cu precizia de o zecime de secundă. Timpul maxim măsurat este de 60 de minute.

Cronometru 1/10 secunde - 30 minute

Măsurare cu o precizie de o zecime de secundă. Timpul maxim măsurat este de 30 de minute.

Cronometru 1/1 secundă - 100 de minute

Măsurare cu precizie de 1 secundă. Timpul maxim măsurat este de 100 de minute.

Cronometru 1/1 secundă - 30 de minute

Măsurare cu o precizie de 1 secundă. Timpul maxim măsurat este de 30 de minute.

Cronometru 1/1 secundă - 60 de minute

Măsurare cu precizia de 1 secundă. Timpul maxim de măsurat este de 60 de minute.

Cronometru 1/1 secunde - 10 minute

Măsurare cu o precizie de 1 secundă. Timpul maxim măsurat este de 10 minute.

Cronometru 1/1 secunde - 12 ore

Măsurare cu o precizie de 1 secundă. Timpul maxim măsurat este de 12 ore.

Cronometru 1/1 secunde - 6 ore

Măsurare cu o precizie de 1 secundă. Timpul maxim măsurat este de 6 ore.

Cronometru 1/20 secunde - 24 de ore

Măsurare cu o precizie de 1/20 secundă. Timpul maxim de măsurare este de 24 de ore.

Cronometru 1/20 secunde - 2 ore

Măsurare cu o precizie de 1/20 secundă. Timpul maxim de măsurare este de 2 ore.

Cronometru 2x - 1/100 secunde - 1000 de ore

Timpul scurs, timpul intermediar și timpul final sunt măsurate cu o precizie de o sutime de secundă. Ceasul poate măsura maxim 1000 de ore. Ceasul este încorporat cu două cronometre independente, pe care le puteți utiliza separat și independent.

Cronometru

Cronometrul permite măsurarea intervalelor de timp.

Data - luna

Cadranul mic al ceasului afișează luna din an.

Data - ziua din lună

Afișarea zilei curente a lunii între 1 și 31.

Data - ziua săptămânii

Afișarea zilei curente a săptămânii. Abrevierile sunt în limba engleză (în cazuri foarte rare, ziua săptămânii apare și în limba germană sau într-o altă limbă).

design TWIST

Tehnologia Quartz Twist oferă design aparatelor cu întindere automată şi precizia quartzului. Partea condusă de baterie controlează acul central al orei şi minutelor, în caz data cu indicatorul timpului în format 24-ore. Acul secundelor este conectat cu acest aparat astfel încât să fie posibilă setarea timpului exact, dar mişcarea lui este condusă de un dispozitiv mecanic clasic. Setarea modulului secundelor se realizează automat - energia derivă din mișcările naturale ale mâinii.

Dioda LED

Iluminarea părții din față a ceasului este asigurată de o diodă (LED). Iluminarea pornește prin apăsarea unui buton.

Diodă LED auto

Iluminarea părții din față a ceasului este asigurată prin dioda LED. Funcția auto asigură aprinderea automată a diodei la aplecarea ceasului spre față. Ceasul dispune de un senzor încorporat care se activează la o înclinare de 45° aprinzând dioda. Această funcție poate fi oprită sau pornită. La oprirea automată a senzorului porniți din nou iluminarea apăsând butonul.

Diodă LED complet automată

Iluminarea părții frontale a ceasului este asigurată de diodă (LED). Funcția auto asigură aprinderea automată a diodei la aplecarea ceasului spre față. Ceasul dispune de un senzor încorporat care se activează la o înclinare de 45° aprinzând dioda. În plus, ceasul are un senzor de lumină care activează dioda doar în amurg sau pe întuneric. Această funcție poate fi oprită sau pornită simplu. La oprirea automată a senzorului porniți din nou iluminarea apăsând butonul.

Ecran tactil

Tehnologie unică a ceasului Tissot T-touch. Funcțiile precum cronometru, busolă, altimetru se operează simplu prin sticla tactilă din safir. Sticla are un strat anti-reflex care elimină strălucirea acesteia.

Ediție limitată

Ediția limitată se distinge prin faptul că producătorul a produs doar un anumit număr de unități pentru întreaga lume. Astfel, România primește un număr limitat de produse, de obicei nu mai mult de 10-20. Fiecare piesă este unică, de obicei prin faptul că are imprimată în relief un număr de serie. Cele mai multe sunt disponibile în ambalaje speciale, limitate.

Etanșeitate

30M/3ATM - ploaie, umezeală, spălarea mâinilor 50M/5ATM - înot, spălarea mașinii 100M/10ATM - scufundări fără aparat de respirat 200M/20ATM - scufundări cu aparat de respirat. ATENȚIONARE - nu folosiți butoanele în mediu acvatic!

Fazele lunii

Această funcție afișează faza actuală a lunii. Faza actuală este afișată cu ajutorul iconiței speciale pe ceasul digital, iar pe cel analogic (ceas cu ace), pe cadranul mic.

Format orar 12/24

Există două variante de afișare a timpului, în formatul de 12 sau 24 ore. De exemplu 3:45 sau 15:45.

Funcția de numărare a zilelor

Funcția permite setarea unei date concrete. La atingerea acesteia, pe ecran se afișează un semn de atenționare. Ideal pentru atenționarea privind datele importante.

Funcția Fly-Back

Funcția este concepută special pentru necesitățile piloților. Cronograful (cronometrul analogic) este proiectat astfel încât să-l puteți utiliza în modul tradițional (porniți, opriți, resetați), dar și ca Fly-Back - apăsați butonul, iar cronograful automat pornește din nou din poziția zero.  De exemplu:  Porniți cronograful. Trec cele 18 secunde pe care doriți să le cronometrați. Apăsați butonul Fly-Back, iar secundarul cronografului revine în poziția inițială și în mod automat începe o nouă cronometrare.

funcții pentru antrenamente

Funcții pentru viteză și distanță

Ceasul afișează informații de sinteză pentru sport, precum distanța parcursă, viteza medie și cea maximă a întregii înregistrări, evaluarea detaliată a tuturor timpilor intermediari măsurați (trecerea în revistă a tuturor secțiunilor)…

FusedSpeedTM

Suunto utilizează în dispozitiv o tehnologie nouă, patentată, pentru măsurarea vitezei, numită FusedSpeedTM. Indicarea vitezei este o combinație unică de date din GPS și cele oferite de senzorul pentru accelerație. Semnalul GPS este filtrat selectiv, pe bază de accelerație, oferind astfel date mai precise la viteze uniforme și, de asemenea, reacție mai rapidă la modificările vitezei.

GPS integrat

GPS integrat, utilizat în instrumentele Suunto Ambit, se bazează pe tehnologia SiRFstarIV. Receptorul (24 de canale) are o sensibilitate sporită, permițând ca Suunto Ambit să găsească sateliții GPS mult mai rapid și să obțină astfel rezultate mai stabile.

Graficele afluxului și refluxului

Pe ecranul ceasului se afișează starea actuală a afluxului și refluxului, cu ajutorul unui grafic simplu. Această afișare se realizează pornind de la faza actuală a lunii. Introducând longitudinea și latitudinea zonei în care vă aflați, obțineți cu ușurință starea actuală.

Higrometru interior

Ceasul este dotat cu un senzor încorporat care măsoară umiditatea curentă.

Iluminare automată EL

Panoul EL iluminează cadranul ceasului, asigurând o citire bună. Funcția auto asigură iluminarea automată a cadranului la aplecarea ceasului spre față. Ceasul dispune de un senzor care se activează la o înclinare de 45° luminând cadranul. Această funcție poate fi oprită sau pornită simplu. La oprirea automată a senzorului porniți din nou iluminarea apăsând butonul.

Iluminare cu flacoane de tritiu

În indicatoarele și acele ceasului sunt introduse flacoane de tritiu. Descompunerea tritiului în flacoane asigură o iluminare omogenă, de lungă durată a indicatoarelor, fără a mai fi necesară încărcarea ceasului la lumină.

Iluminare EL

Panoul EL iluminează cadranul ceasului, asigurând o citire ușoară. Iluminarea pornește prin apăsarea simplă a butonului.

Iluminare EL complet automată

Panoul EL iluminează cadranul ceasului, asigurând o citire bună. Funcția auto asigură iluminare automată a cadranului la aplecarea ceasului spre față. Ceasul are un senzor care se activează la o înclinare de 45° luminând cadranul. În plus, ceasul dispune de un senzor pentru lumină care activează dioda doar în amurg sau pe întuneric. Această funcție poate fi oprită sau pornită simplu. La oprirea automată a senzorului porniți din nou iluminarea apăsând butonul.

Iluminare EL INDIGLO

Tehnologia iluminării ceasului Timex. Panoul EL iluminează uniform întregul cadran al ceasului. Spre deosebire de concurență, Timex echipează cu această tehnologie și marea majoritate a ceasurilor analogice (cu ace).

Încrustat cu diamante

Carcasa sau cadranul ceasului au încrustate diamante veritabile. Astfel ceasul devine și o adevărată bijuterie. Majoritatea producătorilor furnizează pentru ceasurile cu diamante și un certificat de autenticitate a diamantelor.

Indicator e-mail

Ceasul semnalizează primirea e-mailurilor.

Indicator LED

Dioda LED a ceasului atrage atenția asupra timpului setat pentru alarmă, temporizator sau semnal oră exactă. La atenționare, dioda LED luminează intermitent.

Indicator stare baterie

De această funcție dispune cea mai mare parte a ceasurilor alimentate cu energie solară care afișează starea de încărcare a bateriei. În cazul în care indicatorul afișează un nivel scăzut, este suficientă expunerea ceasului la soare.

Limbi multiple pentru dată

Posibilitatea de afișare a denumirilor zilelor în mai multe limbi de largă circulație.

Lunetă rotativă

Este utilizată pentru o măsurare ușoară a intervalelor scurte de timp, cel mult 60 secunde. Luneta este proiectată pentru setarea poziției de pornire. Cu o simplă rotire stabiliți poziția de start, iar timpul măsurat se poate citiți de pe lunetă.

Lunetă rotativă pentru calcule de aviație

Luneta ceasului este rotativă. Cu ajutorul ei puteți calcula datele din aviație, precum consumul de combustibil, timpul de zbor, viteza medie...

manometru

măsurarea frecvenței inimii

O parte componentă a ceasului dispune și de o bandă pentru piept, care monitorizează activitatea inimii.

Măsurarea vitezei medii

Este suficientă introducerea distanței pe care doriți să o parcurgeți și să porniți cronometrul. La capătul porțiunii măsurate opriți cronometrul, iar pe ecran se va afișa viteza medie cu care ați parcurs distanța respectivă.

Memorare timp - 30

Prin apăsarea butonului, în memorie se stochează data și ora actuală. Este o funcție ideală pentru cei care doresc să beneficieze de informațiile exacte cu privire la începutul și sfârșitul proiectelor, evenimentelor, activităților etc. În memorie puteți salva 30 de astfel de înregistrări.

Memorie a altitudinii

Ceasul permite înregistrarea punctelor de altitudine diferită. Fiecare dintre aceste date conține înălțimea, data și ora înregistrării. Ceasul poate stoca altitudinea maximă și minimă în timpul măsurătorii. Astfel puteți urmări altitudinea la care vă aflați într-un anumit moment.

Memorie E-date

Ceasul dispune de memorie pentru paginile web și adrese de e-mail.

Memorie LAP - 100

Timpul total măsurat de cronometru, durata unui tur și timpul intermediar pot fi stocate în memoria ceasului și recuperate ulterior. În memorie se pot stoca 100 de astfel de înregistrări.

memorie LAP

Ceasul poate memora și afișa ulterior timpii intermediari la cronometrare.

Memorie LAP - 50

Timpul total măsurat de cronometru, durata unei ture sau timpul intermediar pot fi stocate în memoria ceasului, aceste înregistrări putând fi recuperate ulterior. Puteți introduce în memorie 50 de astfel de înregistrări.

Memorie LAP - 60

Timpul total măsurat cu ajutorul cronometrului, durata unei ture și timpul intermediar pot fi stocate în memoria ceasului, aceste înregistrări putând fi recuperate ulterior. Puteți introduce în memorie 60 de astfel de înregistrări.

minute repeater

Multi alarm

Alarma dispune de următoarele modalități de setare:
1. setare precum o alarmă regulată zilnică - se repetă în fiecare zi, la ora setată;
2. setarea unei zile concrete din an - de exemplu ziua de naștere, ziua onomastică;
3. alarmă lunară - setarea unei zile concrete din lună. De exemplu, alarma va suna regulat în data de 10 a lunii;
4. zilnic într-o lună concretă - de exemplu alarma va suna în fiecare zi a lunii ianuarie.

Navigare GPS

Ceasul este echipat cu un sistem de navigare prin GPS.

Neo-displej

Stratul de la suprafața acelor care asigură, după o scurtă încărcare la lumină, iluminarea îndelungată a acestora în întuneric.

peak Training Effect

Pentru a înțelege mai bine importanța măsurării efectelor solicitării la antrenamente (TE), Suunto a renumit TE în măsurarea Peak Training Effect (influența maximă a antrenamentului). PTE exprimă influența solicitării la antrenament asupra randamentului aerob maxim al unei persoane. Aceste informații sunt mai precise la intensitatea maximă sau medie a solicitării. Măsurătoarea este relativă la nivelul actual al aptitudinilor fizice actuale ale persoanei. Cu cât este mai ridicat nivelul aptitudinilor individului, cu atât mai mult trebuie să lucreze în timpul antrenamentului, pentru a atinge o valoare mai mare a PTE.

Precidrive

Tehnologie cu o precizie foarte mare a cuarțului și compensator de temperatură care compensează fluctuațiile temperaturii. Acest fapt permite atingerea preciziei de aproximativ ± 10 secunde pe an.

Profundimetru

Senzorul presiunii inregistrează schimbările în presiunea apei şi le converteşte la adâncimea actuală a scufundării. Adâncimea maximă măsurată este de 50 metri.

Prognoză meteo

Ceasul prezintă prognoza vremii pentru următoarele câteva ore, pe baza schimbărilor presiunii atmosferice.

Program de dezvoltare

Programul de dezvoltare încorporat în acest model ajută la creșterea optimă a forței. La pagina polarpersonaltrainer.com vă puteți planifica până la 3 serii diferite de exerciții de dezvoltare și le puteți descărca în FT80. În timpul exercițiilor, dispozitivul singur sugerează perioada de relaxare dintre serii și atenționează la sfârșitul pauzei. Dacă nu aveți experiență cu dezvoltarea musculaturii, Programul de dezvoltare este exact ceea ce căutați.

Program de pregătire fizică

Programul de pregătire fizică STAR, dezvoltat de firma POLAR, reprezintă un instrument complet unic pentru îmbunătățirea continuă și păstrarea condiției fizice. Dispozitivul planifică unitățile de antrenament pe baza stării actuale a condiției fizice (prezentate prin Indicele propriu – valoarea VO2max observată prin Testarea condiției fizice), în funcție de opțiunea de a scădea masa corporală, de a menține sau a maximiza condiția fizică a organismului. Își ajustează singur durata activității, în funcție de intensitatea solicitării, împărțind această intensitate în zonele individuale ale SF. În continuare puteți modifica singuri această împărțire. Urmează exercițiile fizice, în funcție de unitățile de antrenament planificate, dispozitivul constatând automat, în ce măsură reușiți să respectați antrenamentul programat.

Proiecție pe perete

Ora actuală poate fi proiectată pe perete.

Răsăritul/apusul soarelui

Pe baza datelor introduse, privind latitudinea și longitudinea, pe ecran se afișează timpul răsăritului și apusului de soare.

Recovery Time (timp de recuperare)

Timpul de recuperare reprezintă estimarea a cât timp va dura recuperarea forțelor organismului Dvs. în urma solicitării și când acesta o să fie pregătit pentru o solicitare la intensitate maximă, în cadrul nivelului Dvs. de aptitudini fizice. Timpul ține cont de lungimea și intensitatea solicitării, precum și de oboseala totală acumulată din unitățile antrenamentelor anterioare. Timpul de regenerare a forțelor ține cont de datele unităților antrenamentelor anterioare, luând în considerare și posibilitatea unui antrenament mai devreme de recuperarea integrală a organismului.

Regim avion

Cu o singură apăsare a butonului, ceasul trece în modul offline. Prin urmare acesta se deconectează de la telefon (deconectează și GPS, dacă are) în timpul zborului.

Regim de scufundări

Ceasul permite înregistrarea timpului de scufundare, adâncimea de scufundare, timpul petrecut sub apă etc.

Relaxarea proprie

Funcția de testare Relaxarea proprie diagnostichează rata de recuperare a organismului în urma unei solicitări, ajutând astfel la planificarea unui alt antrenament.

Rezistență față de câmpurile magnetice

Ceasul, datorită construcției sale, elimină efectele negative ale câmpului magnetic.

rezistență la coroziune

Ceasul, datorită carcasei din titan, este rezistent la coroziune.

Rezistență la murdărie, praf și noroi

Designul unic, combinat cu o etanșare specială pe butoane și carcasă, asigură protecția ceasului împotriva murdăriei, prafului și noroiului.

Rezistență la șoc

Design unic, care elimină impactul negativ al loviturilor, vibrațiilor și șocurilor, asigurând astfel ceasului o rezistență ridicată.

Rezistență la temperaturi scăzute

Construcția ceasului asigură buna lui funcționare chiar și la temperaturi de până la -10 ° C.

Rotiță

Rotița permite setarea simplă și intuitivă a alarmei sau a temporizatorului.

Semnal din oră în oră

Dacă funcția este activată, atunci ceasul va emite un semnal acustic din oră-n oră.

Senzor extern

Ceasul este conectat fără fir cu ajutorul senzorului extern. Senzorul transmite în ceas temperatura și umiditatea externă actuală.

Setare cu ajutorul telefonului

Cu ajutorul aplicației CASIO din telefonul Dvs. puteți seta ora universală, alarma, temporizatorul și alte funcții frecvent utilizate, fără a mai folosi butoanele ceasului. Setările sunt transmise instantaneu către ceas.

Set cadou

Ceasul este livrat cu un cadou, de obicei cu o curea de schimb sau cu o brățară.

Sincronizare GPS

Cu două tehnologii care cooperează (GPS și recepția semnalului radio), ceasul mereu afișează ora exactă, indiferent de locație. Dacă vă aflați într-o zonă în care ceasul nu poate recepționa un semnal radio, atunci timpul exact este setat prin satelit GPS. Mai mult decât atât, datorită comunicării cu sateliții GPS, ceasul își setează și fusul orar curent dar și ora de vară curentă.

Sistem de iluminare Luminox

Toate ceasurile Luminox conțin mici „lămpi cu gaz” cu iluminare individuală, produse de institutul de top Swiss Institute for Lightning Components Mb-Microtec. Aceste lămpi individuale (capsule Borosit) sunt încorporate delicat în arătătoarele ceasului, marcajele de pe cadran, iar în cazul ceasurilor pentru scufundări și în coronița rotativă. Durata de viață a inserției luminescente este de 25 ani, fiind de 100x mai luminoasă decât în cazul ceasurilor obișnuite.

Sistem DS Double Security

Un sistem unic de protecție a ceasului Certina, care crește rezistența acestuia. Protecția constă în:
1. Cristal de safir - rezistență deosebită față de zgârieturi
2. O-inele pe arbore, pentru etanșeitate - protecție mărită împotriva apei
3. Două O-inele pentru etanșeitate pe coroană - protecție mărită față de apă
4. Etanșare specifică pe partea din spate - protecție mărită față de apă
5. Carcasa din spate întărită - rezistență față de lovituri.

smartwatch

Ceasul prin intermediul bluetooth asociați cu dispozitive care rulează pe sistemele Android și iOS

Snooze

Este lărgită funcția alarmei, asigurând semnale acustice repetate, adică după oprirea semnalului, alarma începe să sune din nou după câteva minute.

Strat fluorescent unic

Stratul luminos de pe acele sau cadranul ceasului asigură vizibilitate mai bună și mai lungă.

Tehnologia Smart Access

Tehnologie revoluționară care permite operarea intuitivă a ceasului cu coroană. Coroana este electronică și reacționează la compresie și la rotație. Uitați că ar folosi doar la setarea orei și a datei, ca la un ceas convențional analogic. Datorită tehnologiei Smart Access nu mai este necesar să utilizați pentru controlul funcțiilor mai multe butoane, cu ajutorul coroanei puteți controla foarte ușor și intuitiv toate funcțiile ceasului.

Telememo 25

În baza de date a ceasului pot fi stocate 25 de înregistrări cu nume și numere de telefon. Fiecare nume poate conține 8 caractere și fiecare număr de telefon 12 cifre.

Telememo 30

Baza de date a ceasului poate păstra 30 de înregistrări cu nume și numere de telefon. Fiecare nume poate avea 8 caractere, iar numerele de telefon 12 cifre.

Temporizator - 1/1 minut - 100 minute

Temporizator cu timpul maxim de numărătoare inversă de 100 de minute. Gama de măsurare 1 minut. Exemplu: setez numărătoarea inversă la 30 de minute. După expirarea timpului, ceasul semnalizează sfârșitul numărătorii inverse. Gama de măsurare: 1 minut.

Temporizator - 1/1 minute - 1 oră

Temporizator cu numărătoare inversă a timpului maxim de 1 oră. Exemplu: setez numărătoarea inversă la 30 de minute. După expirarea timpului, ceasul semnalizează sfârșitul numărătorii inverse.

Temporizator - 1/1 minute - 24 de ore

Temporizator cu posibilitatea repetării, cu numărătoare inversă de maxim 24 ore. Gama de măsurare 1 minut. Exemplu: setez numărătoarea inversă la 8 ore. Ceasul semnalizează expirarea timpului și se pornește un nou intervalul de 8 ore. Repetarea automată poate fi pornită sau oprită.

Temporizator - 1/1 secunde - 24 ore

Temporizator cu posibilitatea de repetare, cu timpul maxim al numărătorii inverse de 24 ore. Gama de măsurare 1 secundă.

Temporizator 2x - 1/1 secunde - 100 ore (cu repetare automată)

Posibilitatea setării a unuia sau două temporizatoare. După expirarea timpului primului temporizator, pornește în mod automat cel de-al doilea (în cazul în care acesta este setat). Măsurare cu o precizie de 1 secundă. Timpul maxim măsurat este de 100 de ore.

Temporizator

Ceasul începe numărătoarea inversă, de la o oră fixată, spre zero. Când ajunge la zero, ceasul sună.

Temporizator pentru navigație

La pornirea temporizatorului pentru yachting, ceasul va emite un semnal sonor după fiecare minut. În ultimele 10 secunde, ceasul semnalizează fiecare secundă. Această funcție este populară în special în rândul iubitorilor de yachting, dar îndrăgită și în alte sporturi, de exemplu în fitness. Setările variază de la 1 la 10 minute.

Temporizator pentru pescuit

Este un ajutor perfect pentru pasionații de pescuit. Ceasul atrage atenția, pe baza fazelor lunii, a latitudinii și longitudinii. Când este timpul cel mai potrivit pentru pescuit atunci pe ecran se afișează simbolul peștilor.

temporizator rally

Termometru: -10°C / +60°C

Senzorul permite măsurarea temperaturii în intervalul -10°C / +60°C. Temperatura este măsurată în două unități, în grade Celsius (°C) și în grade Fahrenheit (°F). Rezoluție 0,1°C sau 0,2°F.

Termometru: -20°C / +50°C

Senzorul permite măsurarea temperaturii în gama de valori -20°C / +50°C. Temperatura este măsurată în două unități, în grade Celsius (°C) și în grade Fahrenheit (°F). Rezoluția este de 1°C sau 1°F.

Termometru

Ceasul poate măsura temperatura actuală.

Testarea condiției fizice

Testarea pentru stabilirea Indicelui de condiție fizică se efectuează ușor, după setarea prealabilă a parametrilor monitorizați. Indicele propriu de condiție fizică reprezintă rezultatul testării, care permite stabilirea randamentului aerob maxim printr-o metodă simplă, fiabilă și rapidă. Indicele personalizat se bazează pe valorile SF, variabilitatea SF în repaus, compoziția corporală și auto-evaluarea activității motrice. Starea condiției fizice aerobe sau randamentul sistemului cardiovascular exprimă calitatea funcționării acestui sistem la aprovizionarea organismului cu oxigen. Un nivel mai mare al condiției fizice înseamnă că inima este mai performantă și lucrează mai eficient. Datele furnizate de către dispozitiv în aproximativ 5 minute pot fi evaluate, în afara evaluării absolute, și cu ajutorul gamei de șapte trepte, raportat la populație. Valoarea Indicelui de condiție fizică este exprimată prin valoarea VO2max.

Timp dual

În afara timpului principal, ceasul permite și vizualizarea altei ore. Ideal pentru cei care au cunoștințe sau rude stabilite într-un alt fus orar și vor să cunoască și ora din zona respectivă.

Vizualizarea binară a timpului

Ceasul indică ora cu ajutorul diodelor LED. Prin suma diodelor în ambele rânduri obțineți ora actuală.